Η εταιρεία Γιάννου αποτελεί παράδοση στην παραγωγή του ντόπιου προϊόντος για 2 γενεές. Αρχικά, η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε το 1997 με την δημιουργία μία σύγχρονης μονάδας για την παραγωγή παστεριωμένου φρέσκου γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και του συγκεκριμένου τυριού.
Το κρασοτύρι ωριμάζει σε μία άλμη, εμπλουτισμένη με τις οινολάσπες κρασιού κατά προτίμηση ντόπιου και αποκτά μία κρούστα που το κρατάει σκληρό ακόμα και μέσα στη συσκευασία του.
Γι' αυτό με το που θα το μυρίσεις νιώθεις αμέσως ένα ευγενικό και έντονο οινικό άρωμα. Είναι χρονοβόρος διαδικασία, χρειάζονται πολλά χέρια και τυροβόλια, ειδικές θήκες που φτιάχνουν οι παραγωγοί από λεπτά βούρλα. Είναι από τα πλέον γευστικά εδέσματα, ειδικά με καρπούζι.
Η βιοτεχνία ΓΙΑΝΝΟΥ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ μέσω αντιπροσώπων «ταξιδεύει» σ' όλην την Ελλάδα καθώς και στο Εξωτερικό.
Αρχικά, η οικογενειακή επιχείρηση Γιάννου ξεκίνησε το 1997 με την δημιουργία μία σύγχρονης μονάδας για την παραγωγή παστεριωμένου φρέσκου γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και του παραδοσιακου τοπικου τυριού. Την συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης ανέλαβε το 2002 ο μικρότερος γιος της οικογένειας δημιουργώντας την σημερινή ατομική επιχείρηση ΓΙΑΝΝΟΥ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Ο κ. Παναγιώτης Γιάννου, κάτοχος του πτυχίου της Τεχνικής–Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, με ειδικότητα Τεχνιτών Τυροκομίας και Γαλακτοκομίας και ιδιοκτήτης της σημερινής βιοτεχνίας έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στον χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η σημερινή βιοτεχνία παρά τον ανταγωνισμό από τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος που υπερδιαφημίζονται, και στηριζόμενη στην παράδοση του ντόπιου προϊόντος, έχει καταφέρει ν’ αυξάνει την παραγωγή χρόνο με τον χρόνο και να διατηρεί την αγνή φρεσκάδα και παραδοσιακή γεύση στα προϊόντα της , αλλα και παραλληλα το Κρασοτύρι ή αλλιώς το λεγόμενο «διαμάντι της Κω», μία από τις αυθεντικές γεύσεις που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν σχεδόν άγνωστο στους Έλληνες εκτός και αν ήταν Κώοι, να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο περιζήτητα τυριά και να απολαμβάνει την εκτίμηση των κυνηγών των δυσεύρετων απολαύσεων.