Ροδάκινα
Καλοκαιρινό και δροσερό, θεωρείται το φρούτο της αγνότητας και της αθανασίας σύμφωνα με κάποιες ανατολίτικες παραδόσεις. Θεωρείται πως έφτασε στην Ευρώπη το 100 μ.χ. και πλέον η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πλέον παραγωγικές χώρες αναφορικά με το φρούτο. Το ροδάκινο περιέχει πρωτεΐνες, ζάχαρη, αρκετή ποσότητα βιταμίνης C και Ε, πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο, βοηθάει στην μείωση της χοληστερίνης και προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές.
Βερίκοκα
Με καταγωγή από τα βάθη της Ασίας, η καλλιέργειά του είναι γνωστή στην ανθρωπότητα για περισσότερα από 2000 χρόνια. Στην Ευρώπη άρχισε να καλλιεργείται περίπου το 300π.χ. και λέγεται πως μεταφέρθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο. Διαθέτει βιταμίνες A, C, B1 και B2 καθώς και σίδηρο, φυτικές ίνες, τρυπτοφανή και κάλλιο χαρίζει ευεξία και βοηθά στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του πνεύμονα και του παγκρέατος.
Νεκταρίνια
Αποτέλεσμα διασταύρωσης μήλου και ροδάκινου, τα νεκταρίνια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών Α και C και θεωρούνται εξαιρετικά αποτελεσματικά σε ζητήματα δυσκοιλιότητας. Επίσης επειδή διαθέτουν κάλιο βοηθούν ιδιαίτερα σε θέματα μνήμης με ευεργετικές ιδιότητες στο νευρικό σύστημα.
Ακτινίδια
Με καταγωγή από την Κίνα τα ακτινίδια έχουν μια σειρά από οφέλη τα οποία καθιστούν το φρούτο μοναδικό ως προς τη θρεπτική του αξία. Με διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C σε σχέση με τα πορτοκάλια καθώς και τις βιταμίνες Α και Ε τα ακτινίδια βοηθούν την όραση, το πεπτικό και το αναπνευστικό σύστημα όπως επίσης βοηθούν και το ανοσοποιητικό.
Το Μάνδαλο είναι ένα χωριό το οποίο βρίσκεται στον νομό Πέλλας. Παλαιότερα, ως το 1928, ονομαζόταν Μανδάλοβο. Η ονομασία Μάνδαλο προέρχεται από το ρήμα μανδαλώνω που σημαίνει ασφαλίζω-δένω. Η κοινότητα ιδρύθηκε στο χωριό το 1931. Η πρώτη γεωργική παραγωγή ήταν το σιτάρι και αργότερα ο καπνός.
Το 1934 ιδρύθηκε ο “Γεωργικός Συνεταιρισμός Μανδάλου” από τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι και την πενταετία 1980 - 1985 άρχισαν την συστηματική δεντροφύτευση ροδάκινων και εγκατέλειψαν τον παραδοσιακό καπνό και το σιτάρι. Επίσης, καλλιεργούσαν βερίκοκα, ελιές και κεράσια σε λιγότερο βαθμό.
Σήμερα, έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια, η αγροτική παραγωγή του συνεταιρισμού στηρίζεται στα ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και ακτινίδια προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα από τον τόπο μας σε όλη την Πέλλα αλλά και σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα.